سورتر لاندا λ
(غلات، حبوبات، آجیل) سورتر ریزشی دانه ها
سورتر لاندا یک سورتر ریزشی است که جهت دستهبندی دانهها (غلات، حبوبات، آجیل) از آن استفاده میشود. در این ماشین سورتر محصولات به دودستهی مقبول و غیرمقبول تقسیم میشوند. کارکرد این سورتر بدین گونه است:
دانهها از طریق ویبراتور یا کانوایری سطحی بر روی سطح شیبدار ریخته میشوند و از حالت تپهای درمیآیند. دانهها پس از طی مسیر سطح شیبدار بهسرعت بسیار بالایی (حدوداً چهار متر بر ثانیه) میرسند. گفتنی است این سرعت با تغییر نوع دانه، طول و زاویه سطح شیبدار تغییر میکند. در قسمت انتهایی سطح شیبدار، دانهها بهصورت کاملاً آزاد در هوا ادامه مسیر میدهند و با عبور از مقابل باکس تشخیص (شامل پروژکتورها، دوربینها، سنسورها و احیاناً لیزرها) بر اساس پارامترهای مختلف که از قبل در سامانه تعریفشدهاند، شناسایی میشوند. درنهایت اقلام به دودستهی مطلوب و نامطلوب تقسیم میشوند.
این فرآیند تنها در طول چند سانتیمتر که معادل زمانی کمتر از 10 میلیثانیه (0.01 ثانیه) است اتفاق میافتد. پس از طی شدن این چند سانتیمتر دانهها از مقابل یک خط که متشکل از چند ده نازل هوای فشرده است عبور میکنند. نازلهای مذکور، به تفکیک کنترلپذیر است و به صورت جداگانه از پردازندهی مرکزی فرمان عمل میگیرند.
اگر دانهای در دستهی نامطلوب قرارگرفته باشد، نازلهای مقابل آن ذره فعالشده و با جتباد دانهی مذبور را از مسیر سایر دانهها منحرف میکنند. بدینصورت تمامی دانههای مطلوب بهصورت مستقیم ادامه مسیر داده، وارد ظرف یا خروجی دانههای مقبول میشوند. دانههای خارجشده از مسیر که در دستهی نامطلوب قرارگرفتهاند وارد خروجی مربوطه میشوند. لازم به ذکر است که در این پروسه تصویر 360 درجه از پشت و روی تمامی دانههای مطلوب و نامطلوب تهیه میشود و از روی این تصاویر و اطلاعات سایر حسگرها و لیزرها، مشخصات تکتک دانهها توسط پردازنده استخراجشده و به خروجیها فرمان داده میشود، اطلاعات آماری عملکرد دستگاه درلحظه، در نمایشگر آن مشخص بوده و در حافظه دستگاه نیز نگهداری میشود.
این دستگاه میتواند با بهرهگیری از پرتو UV دانههای عبوری را میکروبزدایی کند. همچنین به کمک این طیف میتوان مشکلاتی نظیر وجود مایکوتوکسین ( شامل آفلاتوکسین) که یکی از اساسیترین مشکلات در صادرات محصولات است را شناسایی کرد.
با تجهیز این دستگاه به لیزر در طیفهای مختلف میتوان خواص درونی دانهها را شناسایی کرد. ازجمله مهمترین این موارد تشخیص هستهدار بودن در سورتینگ میوههای تابستانه است.
عملکرد دستگاه:
- مناسب جهت سورت انواع آجیل، حبوبات و غلات
- دستهبندی بر اساس رنگ
- دستهبندی بر اساس سایز
- قابلیت سورت بر اساس مشکلات مختص هر نوع دانه ( دم داشتن کشمش و . . .)
- مناسب جهت سورتینگ بی هسته بودن میوهها (زیتون، آلبالو، گیلاس و …)
- قابلیت تابش UVجهت میکروبزدایی (استریلیزاسیون)
مختصات دستگاه:
- ابعاد کوچک(۴*۵ مترمربع)
- تعداد لاینهای قابل انتخاب
- امکان سفارشیسازی جهت تولید نمونهی قابلشستوشو
- قابلیت ایجاد یک خروجی اضافی (دانهها به 3 دسته تقسیم شوند)
- قابلیت کارکرد شبانهروزی ۲۴*۷
- رابط کاربری کاربرپسند (User friendly)
- دارای استاندارد صنعتی
فواید دستگاه:
- ایجاد ارزشافزودهی صادراتی برای محصولات
- کاهش شکایات و بازگشت محصولات تولیدی
- کاهش ضایعات
- کاهش هزینههای تولید
- نظم دهی به خط تولید
- قابلیت کنترل دقیق ورودی و خروجی خط تولید (مدیریت خط تولید)
- افزایش سلامت تولیدات
- کیفیت ثابت و تکرارپذیر
- تهیهی گزارشها و آنالیزهای خط تولید
- ایجاد امکان رهگیری محصولات