سورتر سمپی ϡ

مبتنی بر هوش مصنوعی و پردازش تصویر

سورتینگ انواع دانه‌ها: خشکبار، حبوبات ، غلات و ...

سورتر سمپی یک سامانه هوشمند صنعتی با مشخصات مناسب جهت جداسازی و یکنواخت کردن محصولات کشاورزی (انواع دانه‌ها) است. در این سورتر، دانه‌ها توسط یک فیدر روی کانوایر پخش گردیده و در انتهای مسیر با سرعت ‌بالا از کانوایر رها می‌شوند. هنگامی‌که دانه‌ها در هوا معلق می‌شوند، از مقابل پروژکتورها، دوربین‌ها و سایر سنسورها عبور کرده و از وجوه هر دانه چندین تصویر و دیتا تهیه می‌شود. هوش مصنوعی و پردازش تصویر دستگاه سورتر سمپی هر یک از دانه‌ها را بر اساس ویژگی‌های اندازه، شکل، رنگ و ریخت شناسی( لک، شکستگی و …) که کاربر در نرم‌افزار تنظیم کرده در دو دسته‌ی خوب یا بد (مقبول یا رد) طبقه بندی کرده و دانه‌های معلق از مقابل یک خط متشکل از چند ده نازل هوای فشرده که به تفکیک کنترل‌پذیر هستند، عبور می‌کنند. نازل‌ها جداگانه از پردازشگر سیستم فرمان گرفته و دانه های رد شده را از مسیر اصلی خارج می کنند

این دستگاه بر اساس اصول طراحی صنعتی و به صورت تمام استیل و آلومینیوم ساخته شده است و در طراحی و انتخاب اجزاء مکانیکی، الکترونیکی و دوربین ها و پردازنده از بهترین ماژول های صنعتی و با کیفیت بهره گرفته شده است بگونه ای که کیفیت عملکرد و پایداری و دوام دستگاه در مقایسه با بهترین محصولات بین‌المللی، سامانه ای آبروساز به عنوان ساخت ایران عرضه نماید.

این دستگاه مناسب برای سورت انواع آجیل(پسته، کشمش، بادام، فندق، تخمه، بادام‌زمینی و غیره )، حبوبات(لوبیا، عدس، نخود و غیره) غلات (گندم، برنج، جو، ذرت و غیره) می‌باشد و همچنین می‌تواند جهت سورت میوه‌های خشک، محصولات چیپس و خردشده نظیر چیپس سیب‌زمینی، چیپس خرما، پیاز خلال شده و … به‌کاربرده شود.


نحوه‌ی عملکرد دستگاه سورتر هوشمند سمپی

در سورتر سمپی دانه‌ها از طریق کانوایر و یا به صورت دستی به فیدر منتقل می‌شوند. با بادکش قوی که به فیدر متصل می‌باشد، برخی از آلاینده‌های ریز نظیر گرد و‌ خاک و مو از محصول در حال سورت جدا می‌شود. فیدر سورتر سمپی با بکار‌گیری ویبراتورهای پیشرفته به گونه‌ای طراحی و تولید‌شده که سرعت آن برای انتقال دانه‌ها به روی کانوایر قابل‌تنظیم است و دانه‌ها از طریق خروجی فیدر به طور پیوسته و با فاصله‌ی متناسب روی کانوایر قرار می‌گیرد.

دانه‌ها با سرعت بر روی کانوایر حرکت می‌کنند. در زمان رسیدن به انتهای مسیر از کانوایر جدا شده‌ و در هوا معلق می‌گردند از مقابل سنسورها، پروژکتورها و دوربین‌های پیشرفته‌ای عبور می‌کنند. در این لحظه چندین تصویر از وجوه مختلف هر دانه گرفته شده و با‌استفاده از پردازش این تصاویر ویژگی‌های مختلف ظاهری هر دانه مشخص می‌گردد.

هوش مصنوعی دستگاه ویژگی‌های مختلف ظاهری دانه را با آموزشی که برای شناسایی دانه‌های استاندارد از نظر سایز، شکل، رنگ و ریخت شناسی دیده‌است تطابق داده و دستگاه بر اساس تنظیمات کاربر دانه‌ها را در دو دسته‌ی مطلوب و نامطلوب طبقه‌بندی می‌نماید.

سپس دانه‌ها از مقابل خطی متشکل از چند ده نازل هوای فشرده عبور می‌کنند. اگر دانه‌ای در دسته‌ی نامطلوب قرارگرفته باشد، نازل مقابل آن دانه فعال شده و با جِت‌باد، دانه را از مسیر سایر دانه‌ها منحرف کرده و به خروجی نامطلوب‌ها می‌فرستد. اگر دانه‌ای در دسته‌ی مطلوب باشد نازلی برای آن دانه عمل نکرده و به خروجی مطلوب‌ها هدایت می‌شود. در عملکرد سامانه حتی‌المقدور سعی شده که نرم ترین برخورد با دانه ها صورت پذیرد که کمترین آسیب و هدر رفت را شاهد باشیم. در سورترهای ریزشی، در پایان مسیر دانه ها (به عنوان مثال پسته) با سرعت زیادی که در کل طول سرسره پیدا کرده اند به هم برخورد کرده و بعضا پوست آن ها جدا می‌شود که هدر رفت بار محسوب می‌گردد. اما در سورتر کانوایری سمپی، انرژی دانه‌ها تقریباً یک چهارم سورتر هوشمند پسته مشابه است.

پارامترهای دسته‌بندی

قابلیت‌های عملکردی دستگاه:

  • مناسب جهت سورت انواع آجیل، حبوبات، غلات، میوه‌های خشک، محصولات چیپس و خردشده نظیر چیپس سیب‌زمینی، چیپس خرما و پیاز خلال شده
  • یک دستگاه با چند لایسنس نرم افزاری برای سورت چندین محصول
  • جداسازی و دسته‌بندی بر اساس اندازه، رنگ، شکل و ریخت­شناسی
  • قابلیت سورت بر اساس ویژگی‌های خاص دانه‌ها (پوست داشتن پسته و دم داشتن کشمش)
  • عدم ضربه‌زدن به محصولات برخلاف سورترهای ریزشی
  • رابط کاربری لمسی
  • بدنه دستگاه از استیل و استراکچر آلومینیومی مطابق بر استاندارد صنایع غذایی
  • ارائه آمار لحظه‌ای کیفیت‌ بار درحال سورت
  • گزارش آماری از هر بار ورودی و کارکرد دستگاه
  • فیدر پیشرفته با قابلیت تنظیم الکترونیکی نرخ  و مجهز به مکنده اختصاصی
  • تشخیص با استفاده از لیزر
  • تشخیص با استفاده از پردازش‌تصویر
  • استفاده از هوش مصنوعی و الگوریتم یادگیری عمیق
  • کانوایر با استاندارد صنایع غذایی اروپا
  • قابلیت مانیتورینگ از راه‌ دور
  • سهولت نظافت دستگاه
  • قابلیت کارکرد شبانه‌روزی 7*24
  • رابط کاربریِ کاربرپسند (User friendly)
  • نرم افزار رابط کاربری با سطوح دسترسی مختلف (کاربر ارشد، اپراتور)
  • عدم نیاز به آب
  • دارای کلید قطع اضطراری و سناریوی پیشرفته
  • ورودی دستگاه تنها برق تک فاز 220 ولت
  • مناسب جهت  تشخیص هسته‌دار و بی­هسته ­بودن سورتِ دانه­ها و برخی از میوه­ها (خرما، زیتون، آلبالو، گیلاس و …)
  • قابلیت تابش UV جهت میکروب‌زدایی (استریلیزاسیون)

فواید استفاده از دستگاه سورتر سمپی:

سازمان تجارت جهانی بر اساس استعداد هرکشور، محصولات یا خدماتی را معرفی نموده است که از پتانسیل صادراتی و درآمدزایی در سطح ملی برخوردار هستند، برای کشور ایران دو حوزه پتروشیمی و باغداری به‌عنوان عوامل بالقوه رشد معرفی شده‌اند؛ باتوجه‌به ذخایر عظیم نفت و گاز ایران، صنعت پتروشیمی قابل‌درک و مستدل است و تنها نکته کلیدی آن، اجتناب از خام فروشی و بهره‌مندی از ارزش‌افزوده محصولات پردازش‌شده است؛ چقدر زیباست که با همین نگاه به حوزه باغداری و کشاورزی نگاه کنیم و همان‌گونه که برای محصولات نفتی خود، پالایشگاه احداث کرده‌ایم، برای محصولات کشاورزی خود نیز سورتر هوشمند سمپی را در نظر بگیریم تا بدین‌گونه با گذر از خام فروشی محصولات کشاورزی، از ارزش‌افزوده سورتینگ آن‌ها نیز بهره‌مند گردیم.

باغداران، شرکت‌های پخش و صادرکنندگان کشور عزیزمان برخلاف مشقت‌های بسیاری که متحمل می‌شوند ولی به سودِ درخور تلاششان دست نمی‌یابند. برخی از علت‌هایی که این عزیزان مطرح کرده‌اند عبارت‌انداز:

  • عدم توانایی جداسازی محصولات کشاورزی مرغوب از نا مرغوب به‌صورت پیشرفته
  • آسیب به محصول ضمن سورترهای مکانیکی و با فناوری قدیمی
  • استاندارد و یکدست نبودن بار به‌دلیل سورت‌دستی و عدم‌اطمینان از ثابت‌ بودن نتیجه سورتینگ
  • فرصت زمان اندک برای ارائه محصولات کشاورزی به بازار قبل‌از افت کیفیت آن‌ها
  • دردسرهای تعامل با نیروی‌انسانی سورتینگ و مسائل بهداشتی آن

سورتر سورچین ضمن رفع این علت‌ها، مزایا و فواید زیر را خواهد داشت:

  • ایجاد ارزش‌افزوده کیفی و مالی بر اساس طبقه‌بندی محصولات
  • اطمینان از نتیجه استاندارد و باکیفیت ثابت بار خروجی در هر سورت و عدم برخورد سلیقه‌ای کارگر
  • تعریف راحت محصول هدف خوب در دستگاه
  • حفظ سلامت محصول هنگام سورت
  • کاهش هزینه‌های تولید
  • کاهش شکایات و بازگشت محصولات تولیدی
  • کاهش ضایعات
  • کاهش هزینه‌های تولید
  • نظم ­دهی به خط‌تولید و قابلیت کنترل دقیق  ورودی‌و‌خروجی خط تولید (مدیریت خط تولید)
  • گزارش‌ها و آنالیزهای خط‌تولید
  • رهگیری محصولات و ارائه گزارش‌های آماری
  • دقت بالاتر و حفظ سلامت محصول در مقایسه با سورترهای ریزشی به علت استفاده از کانوایر

از سوی دیگر سازمان خوار‌و‌بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) طی گزارشی اعلام کرده‌است که یک‌سوم محصولات کشاورزی در سطح جهانی هدر می‌رود. درکنار این موضوع تقریباً درهر 5 ثانیه در دنیای امروز یک‌نفر از گرسنگی جان خود را از دست می‌دهد!!!

وقتی محصولات کشاورزی را سورت نشده حمل‌و‌نقل می‌کنیم، محصول خراب می‌تواند کل محصول را خراب نماید اما با سورتینگ می‌توان ازاین هدررفت بار جلوگیری کرد؛ اگر پای صحبت تجار ایرانی بنشینیم، خاطرات تلخی از مرجوع و یا حتی معدوم‌سازی محصولات خود به‌دلیل عیوب و فساد دارند درحالی‌که با سورت قبل از صادرات می‌توان ازاین فاجعه جلوگیری نمود.

بعلاوه وقتی محصول را سورت می‌کنیم، می‌توانیم محصولات با کیفیت‌ ظاهری بهتر را به بازار متول‌تر ارسال نموده و محصولات باارزش غذایی ولی دارای لک و عیوب ظاهری را باقیمتی ارزان‎تر به‌ بازار با توانِ‌ مالیِ پایین‎تر عرضه نمود. بدین‎ترتیب به‌سادگی سورتر هوشمند، علاوه‌بر جلوگیری از هدررفت محصولات، موجب توزیع گسترده‌تر ارزش‌غذایی بین آحاد جامعه می‌گردد.