سورتر فای φ

سورتر میوه‌های کروی شکل

           سورتر فای یک ماشین سورتینگ با اشغال فضایی محدود (تقریباً ۴*۵ مترمربع) و دارای بازدهی بسیار بالا است. این ماشین جهت درجه‌بندی میوه‌ها، خصوصاً میوه‌های کروی شکل و حتی میوه‌های کشیده ولی با طول کمتر از 15 سانتی‌متر، استفاده می‌شود. این سورتر علاوه بر طراحی در ابعاد مناسب و قابل‌استفاده در فضاهای محدود، می‌تواند تا 7 میوه بر ثانیه را دسته‌بندی کند که برای میوه‌ای مانند سیب، با وزن متوسط 200 گرم، معادل تقریبی 5 تُن بر ساعت است. لازم به ذکر است این میزان بازدهی بسیار بالا و کاملاً صنعتی محسوب می‌شود.

           سوتر فای، میوه‌ها را به هشت دسته با ویژگی‌های تعریف‌شده در نرم‌افزار رابط کاربری دسته‌بندی می‌کند. همچنین یک خروجی برای دسته‌های تعریف‌نشده در نظر گرفته‌شده است. ماشین فای در روند کاری خود به‌هیچ‌وجه از سیستم‌های هوای فشرده (پنوماتیک) و آب استفاده نمی‌کند و جهت کار تنها به یک برق تک‌فاز به‌عنوان ورودی نیاز دارد.

   فای   

           روند کار در این سورتر به این صورت است:

              میوه‌ها در یک محفظه‌ی ورودی به‌صورت فله‌ای تخلیه می‌شوند. سیستم به‌صورت اتوماتیک میوه‌ها را بر روی کانوایر ورودی دستگاه قرار می‌دهد(این فرآیند به‌صورت ماژولار طراحی‌شده و جداگانه قابل تهیه است). فرآیند توزیع میوه‌ها بر روی کانوایر به نحوی است که هر یک از میوه‌ها در یک جایگاه از پیش تعیین‌شده قرار می‌گیرند و از هم تفکیک می‌شوند.

           لحظه‌ای که کانوایر به قسمت تصویربرداری می‌رسد، هر میوه از کانوایر افقی به درون جایگاه روی صفحه‌ی دوار سورتر فای می‌افتد. لازم به ذکر است که ارتفاع این قسمت به حدی کم در نظر گرفته‌شده است که میوه‌ها آسیب نبینند. همچنین بستر جایگاه‌ها به‌گونه‌ای است که ضربه را به‌خوبی جذب کرده و به میوه آسیب نمی‌رساند. در حین سقوط، میوه از مقابل دوربین‌ها، پروژکتورها و سایر سنسورهای احتمالی اضافه‌شده به دستگاه عبور می‌کند و تصویری ۳۶۰ درجه از تمام وجوه میوه تهیه می‌شود.

           پس از قرار گرفتن میوه در جایگاه مربوطه محاسبات انجام‌شده و میوه‌ها دسته‌بندی می‌شوند. حال زمانی که جایگاه حامل میوه از مقابل خروجی مربوطه (یکی از هشت خروجی از پیش تعیین‌شده) عبور می‌کند، عملگر آن خروجی فعال‌شده و میوه را درون سبد مربوطه خالی می‌کند.

         پس از قرارگیری میوه‌های یک‌شکل در هر یک از خروجی‌ها، به‌منظور چیدمان میوه‌ها در سبد، یک کارگر میوه‌ها را از سبد خروجی برداشته و درون سبد میوه که در مقابل او در جایگاه مخصوص قرارگرفته، می‌چیند(می‌توان به‌صورت اختیاری این بخش را اتوماتیک نیز نمود). سبد میوه بعد از پر شدن به سمت جلو هل داده می‌شود و درنتیجه‌ بر روی یک کانوایر دوار قرار می‌گیرد. سبدها با حرکت بر روی کانوایر به سمت خروجی هدایت می‌شود. در این لحظه خروجی سبدها می‌تواند بر روی کانوایر دیگر منتقل شود و یا توسط یک کارگر از دستگاه گرفته‌شده و انبار شود.

لازم به ذکر است که دستگاه وزن هر سبد میوه را اندازه گرفته و همراه سایر اطلاعات ازجمله باغ تولید میوه‌ها، مسئول خط سورت، بازه‌ی مشخصات میوه‌های داخل سبد، زمان و مکان سورت و اطلاعات دیگر بر روی یک برچسب به‌صورت متن و بارکد 2بعدی پرینت کرده و کاربر آن‌ را بر روی جعبه می‌چسباند. این اطلاعات ازلحاظ مدیریت خط سورت و پیگیری شکایات احتمالی مصرف‌کننده بسیار ضروری است.

 

            عملکرد دستگاه:

  • مناسب جهت سورت انواع میوه ( سیب، مرکبات، کیوی، هلو و ...)
  • سورت بر اساس تکنولوژی پردازش‌ تصویر
  • دسته‌بندی بر اساس رنگ
  • سورت بر اساس سایز و ابعاد (شعاع، تطبیق با شکل طبیعی و ...)
  • سورت بر اساس زوائد ظاهری (لک، بریدگی، خراش و ...)
  • قابلیت دسته‌بندی بر اساس وزن
  • قابلیت تابش UV جهت میکروب‌زدایی (استریلیزاسیون)
 

         مختصات دستگاه:

  • مشاهده تمام زوایای میوه توسط سنسورها
  • ابعاد مناسب جهت استفاده از دستگاه در فضای نسبتاً کوچک
  • استاندارد صنعتی
  • عملکرد کم‌صدا
  • کارکرد غیر پنوماتیک
  • عدم نیاز به آب
  • کارکرد با برق تک فاز
  • قابلیت کارکرد۲۴*۷
  • امکان طراحی دستگاه به‌صورت قابل‌شست‌وشو
  • رابط کاربری کاربرپسند (User friendly)
 

         فواید دستگاه:

  • ارزش‌افزوده‌ی اقتصادی با دسته‌بندی میوه‌ها
  • کاهش هزینه‌های تولید
  • کاهش ضایعات
  • کاهش شکایات و بازگشت محصولات تولیدی
  • کیفیت ثابت و تکرارپذیر
  • نظم‌دهی به خط تولید و قابلیت کنترل دقیق ورودی و خروجی خط تولید
  • افزایش سلامت تولیدات
  • گزارش‌ها و آنالیزهای خط تولید
  • رهگیری محصولات